Unaprjeđenje komunikacijskih vještina

Unaprjeđenje komunikacijskih vještina

Dana 27. i 28. veljače, 2019. godine, u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca Regionalnog ureda u Splitu, održana je dvodnevna radionica pod nazivom „Unaprjeđenje komunikacijskih vještina“ u okviru projekta SPARTAK.

Sposobnost preciznog i jasnog komuniciranja od iznimne je važnosti u svim socijalnim situacijama, stoga je važno razvijati ove vještine kako bismo povećali kvalitetu vlastitog života u svim aspektima. Dobre komunikacijske vještine izuzetno su bitne za uspješno poslovno pregovaranje i socijalni dijalog.

Radionica „Unaprjeđenje komunikacijskih vještina“ bila je namjenjena članovima Socijalnog vijeća projekta Spartak koji su sudjelovanjem proširili svoja znanja o komunikaciji i komunikacijskim kanalima.

Razgovaralo se o internoj komunikaciji koja je jednako važna kao i komunikacija prema vanjskim javnostima, budući da se komunikacija unutar tima često odražava na uspjeh samog projekta ili organizacije. Najveća pozornost  je bila posvećena temi kriznog komuniciranja. Nitko ne priželjkuje kriznu situaciju, ali se često dogodi kada to najmanje očekujemo, pa su kroz interaktivan razgovor članovi doznali kako prepoznati krizu, kako je izbjeći ili ublažiti te kako uspostaviti pravila komunikacije.

Radionicu je vodio Jerko Trogrlić, stručnjak za odnose s javnošću i direktor tvrtke Vajt d.o.o.  koji je članovima Socijalnog vijeća na živopisnim primjerima iz svog višegodišnjeg iskustva približio značaj komunikacijskih vještina u poslovnom, ali i privatnom životu.

Projekt SPARTAK – Socijalno partnerstvo za razvoj i konkurentnost usmjeren je na osnaživanje socijalnog dijaloga i rješavanje ključnih razvojnih problema Splitsko-dalmatinske županije u sferi rada, zapošljavanja, konkurentnosti i održivog gospodarskog razvoja te je financiran iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.496.021,00 Kn.